Fra enebolig til leilighet – Hva skal vi bruke tida vår på?

Skal vi bli boende i enebolig, eller flytte til leilighet?

64 år gamle flytta vi i leilighet.

Spørsmålet om hvordan vi skulle bo videre i livet lå der, det var vanskelig å bestemme seg. Men det var to spørsmål som til slutt avgjorde det hele: Hvem skal ha kontroll over prosessen og hva skal vi bruke tida vår på?

Vi flyttet fra eneboligen og hagen, til leilighet

Vi bodde i en enebolig fra 1964. Vi overtok den i 2010 og foretok en omfattende renovering og oppussing. Deilig hus i ettertraktet villastrøk i Ålesund. Vi hadde alt på ei flate, ideelt med tanke på alderdom – ingen trapper. Ca. ett mål hage, velstelt, takket være kona.

Fra enebolig til leilighet – hva skal vi bruke tida vår på?

Likevel solgte vi. En eiendom krever sitt, både av tid og krefter. Hagen skal stelles, huset skal vedlikeholdes.. Vi tenkte på pensjonistlivet uten faste forpliktelser. Hva skulle vi kunne bruke tida på i årene som kommer? Skulle vi ende opp med å måtte være hjemme fordi gresset skulle slås, bærene høstes, plommetrærne stelles, blomsterbedene lukes? Jeg er klar over at mange liker dette arbeidet. Det går også an å ordne seg med hjelp. Vi hadde blant annet installert robotgressklipper.

Men hva om alle disse forpliktelsene forsvant? Hva om vi bodde i ei moderne leilighet, uten annet ansvar enn å støvsuge hybelkaniner? Hva om vi når som helst kunne låse døra, reise bort spontant og være borte så lenge vi ville? Betale faste kostnader og ellers være helt fri? Bruke alle godværsdagene til å dra til fjells, på sykkeltur, eller sløve en dag langs kaiene i Ålesund, i stedet for å måtte male hus og slå plena fordi det er meldt regn neste uke? Hva med å kunne sitte på terrassen solskinnsettermiddagene når naboene må klippe plena? Hva med å ha bedre tid til frivillig arbeid som betyr mye for oss? Hva med å slippe snømåking og nedsnødde biler vinterstid?

Og slik har vi hatt det de tre siste årene. Frihet til å bruke dagene som vi vil – til å fylle dem med innhold på vår måte. Vi har ikke angret en dag, her vi bor i i leilighet ved Sunnmørsfjorden.

Her finner du artikkelen Fra enebolig til leilighet – hvem skal ha kontrollen?

Kanskje denne også er interessant for deg: Frivillig arbeid – en del av noe større

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

A Glass Half Full

travel and life with lee mylne

Livet i Casa Didriksen

Livet som lege, kone og mamma til fire

Ninnorskabloggen

Av Hanne-Kari (Gjestrum) Havik. Min blogg om alt mulig menneskelig rettet som det faller meg inn å skrive om eller referere til. Det jeg skriver er rettet mot mine interesser, hovedsakelig. Jeg er opptatt av menneskerettigheter, kultur, musikk, kunst, litteratur, dikt, nyheter, politikk og alt som er relatert til autisme. https://hannekarisblogg.net/

restlessjo

Roaming, at home and abroad

Danny Gregory

Inspiration for creative folks like you.

Hverdagenformeg

Min hverdag i ord og bilder

GAMMELPOP

FOR ALLE SOM LIKER 60- OG 70-TALLETS POP OG ROCK

BREVITY's Nonfiction Blog

(Somewhat) Daily News from the World of Literary Nonfiction

Kjære folk

Karen-Margrethe Erlandsrud - Hverdagsblogger med blandingsblogg

SUPERMYGG

SLANK og SUNN med TRENING og KOSTHOLD livet ut

Suebob's Red Stapler

On the road with Gladis

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggere liker dette: